skip to Main Content
+31-(0)88-2400-488 info@ricca-clean.nl ma - vr 08:30 - 17:00
Slider

Circulaire schoonmaak

Behalve het feit dat onze producten biologisch afbreekbaar zijn en HACCP geschikt vinden wij het uitermate belangrijk om continu onderzoek uit te voeren hoe wij het plastic afval op een milieu verantwoorde manier kunnen verwerken.

Circulariteit in de schoonmaakbranche

Er wordt veel gesproken over dit onderwerp. De term bevat slechts een paar woorden maar daarachter gaan veel vragen schuil want in theoretische zin is alles op te lossen maar nu nog in de praktijk implementeren. Dat is andere koek.

Waar begint die circulariteit in de schoonmaak, is zo’n vraag. 

Wat ons betreft bij de basis, namelijk zorgen voor de juiste grondstoffen zodat biologisch afbreekbare reinigingsmiddelen een eerste stap zijn. Voeg daarbij een bijzondere eigenschap toe aan het product zodat ‘SCHOON’ zonder nalaten van een waas werkelijkheid wordt. De ProfiBright producten zijn vrij van residu en geven daarmee maximale en langdurige resultaten.

Ook bij het gebruik van onze verpakking denken we na over de circulariteit en mogelijkheden van retourneren van lege flacons. Zo wordt hergebruik/recycling dichterbij de bron gebracht.

De eerste stap die wij nu op dit moment mee bezig zijn onderzoeken of wij gebruik kunnen maken van gerecyclede plastic HDPE flacons, die het milieu ontlasten en van waaruit nieuwe plastic producten in een kringloop opnieuw gemaakt kunnen worden. Zo ontzien wij het het milieu, dragen bij aan het terugdringen van de plastic soep in de oceanen en worden de bestaande grondstoffen hergebruikt zonder nieuwe fossiele grondstoffen in te zetten voor nieuwe producten.

Onze volgende stap zal zijn om verpakkingen te gaan toepassen van biologisch afbreekbaar materiaal, zodat het milieu op geen enkele wijze meer zal worden belast, de industrie werkt hier hard aan om dit mogelijk te maken en op deze wijze haar verantwoordelijkheid te nemen,  zodat onze volgende  generaties een veilige leefomgeving kan worden geboden en onze enige planeet die we hebben te beschermen.

Denkt u met ons mee?
Call Now ButtonBel nu! Back To Top
× Kunnen wij u helpen?